Ik ga 't niet doen!!

Gepubliceerd op 27 maart 2020 om 20:11

V O E L - J E - G O E D

 

Dit was het thema van de Vrouwendag Alphen dit jaar. Op 8 maart was er al goed te merken dat men vanuit zichzelf niet naar evenementen gingen. Het was een dag waar vooral ondernemers met elkaar hebben verbinding hebben gezocht.

Maar wie had gedacht dat een week later, zo'n bijeenkomst niet meer mogelijk was. En nu zijn we 3 weken verder en is naar buiten gaan al een hele onderneming omdat je minimaal 1,5 meter afstand moet houden.

Het thema van Internationale Vrouwendag 2020 is 'Vrijheid'

Op 8 maart vierden we nog  de vrijheid om de vrouw te kunnen zijn die je wilt zijn. Maar vandaag voel ik me enorm beperkt in mijn vrijheid. 

Zojuist was ik even heel snel in de winkel, heel snel want het is gewoon niet gezellig. Ik hoop ook dat ik geen bekenden tegenkom. 
Als ik bij m'n fiets mijn sleutel sta te zoeken, staat er een vrouw op zo'n anderhalve meter afstand te wachten tot zij bij haar fiets kan die binnen anderhalve meter van mijn fiets staat. Wanneer ik een stap achter uit doe omdat ik haar niet wil laten wachten, kom ik een kennis tegen die ik al even niet heb gezien. En op veilige afstand staan we met elkaar te praten,,,, totdat iemand zijn fiets wil pakken en tussen ons door moet. 

Vrijheid! Als dit allemaal weer voorbij is dan kijk ik toch weer heel anders tegen vrijheid aan. Want ik heb alle vrijheid om te zijn wie ik ben, mag gaan en staan waar ik wil, ik mag praten met wie ik wil en ik mag me op de arbeidsmarkt ook vrij bewegen. En mijn rechten zijn niet beperkt tot het aanrecht. 
Maar vandaag realiseerde ik me het voelt als ik gevangen zit. Niet in huis, niet in een gouden kooitje, niet in mezelf..... maar gevangen in het leven van vandaag. En ik weet niet hoe dat voor jou voelt, maar voor mij voelt dat niet goed. 

Als ik weer thuis ben en op de bank zit overvalt het me. Dat deed het al eerder deze week. Ik voel me verdrietig en boos....maar zodra ik me daar bewust van ben kies ik ervoor om er niet nog een keer aan toe te geven. Deze tijd biedt ook kansen dat weet ik zeker! En ik ga ze grijpen. 

 

Tot snel. 

Esther


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.